Дизайн проект “Пісочні дюни”

КОНТАКТНА ІНФОРМАЦІЯ

ТЕЛЕФОН

+3 (073) 350-26-00 (viber, telegram)

+3 (068) 350- 26-00

АДРЕСА

Київ, пр Правди 47
Київ, Україна

Ремонт будинка в Києві

Мрія мати власний дім супроводжує багатьох українців. Проте будівництво нового будинку – значні витрати. Тож, можливо, ви можете купити старий будинок і відремонтувати його? Читайте наш путівник і дізнайтеся, що вигідніше – купити старий будинок чи побудувати новий!

Будуєте будинок чи, можливо, купуєте старий?

Будівництво нового будинку – справа неабияка. Не лише через витрати, а й через час, який займає весь цей процес. Крім того, йому повинні передувати такі заходи, як придбання земельної ділянки, на якій буде побудований будинок. Не кажучи вже про те, що для будівництва нового об’єкта також потрібно придбати будматеріали… А може, замість того, щоб будувати будинок, варто задуматися про  придбання та ремонт старого будинку ? На вторинному ринку нерухомості можна знайти багато цікавих пропозицій, які  заманюють не лише привабливою ціною, а й вдалим розташуванням . Найбільший інтерес викликають насамперед будівлі 1960-1970-х років, які часто  дуже добре сполучені  та  мають велику площу. Однак мало хто хоче жити в старому будинку, тому багато людей так кортить купити ділянку землі, на якій стоїть старовинна будівля, і мати можливість її знести. Однак, як виявилося, це не завжди обов’язково – у багатьох випадках достатньо перебудувати старий будинок.

Іноді, однак, може виявитися, що  такий будинок потребує капітальних змін для ремонту. Тож що робити, щоб капітальний ремонт не виявився дорожчим за будівництво новобудови? Вкрай важливо правильно розрахувати витрати на ремонт, що допоможе прийняти правильне рішення. Але як вирішити, яке рішення вибрати? Ремонтувати старий будинок чи будувати новий?

Ремонт будинку – коли варто купувати будинок під ремонт?

На вторинному ринку нерухомості не бракує оголошень про старі будинки, які потребують ремонту. У їхньому випадку,  однак, варто переконатися, яку частину загальної суми становить вартість самого об’єкта. Якщо ціна ділянки та старого будинку суттєво не відрізняється від цін на землю в цьому районі,  це може бути ознакою того, що нерухомість у поганому стані. На практиці може виявитися, що його ремонт буде зовсім нерентабельним . З іншого боку, якщо  витрати на ремонт старого будинку вищі, ніж будівництво нового, варто задуматися про його повне знесення. Варто, однак, зауважити, що будівництво нового будинку та знесення попереднього обійдеться дорожче. Деякі люди, однак, вирішуються на таке рішення – особливо якщо мова йде про привабливе розташування ділянки.

То коли буде вигідно купувати будинок під ремонт? Перш за все, коли  нових власників влаштовує планування кімнат . Окремі стіни часто можна знести, але змінити весь план забудови – не вихід. Старий будинок також стане більш привабливим, якщо  на ділянці є інші зручності, наприклад, гараж, альтанка, господарська будівля або великий сад . Звичайно, найбільший вплив на остаточне рішення повинен мати  стан майна  та  його юридична ситуація . Тому варто переконатися, чи є земля, на якій стоїть такий старий будинок, ділянкою під забудову чи лише територією під житлову забудову. Однак це не кінець того, на що варто звернути увагу.

Старий будинок, який потребує ремонту – на що звернути увагу при покупці?

Ремонт старого будинку не завжди вимагає великих витрат. Звичайно, за умови, що покупець ретельно перевіряє технічний стан будівлі перед її придбанням. Ремонт старого будинку, який знаходиться в напівзруйнованому стані, може спричинити дуже великі витрати. Отже, як зробити розрахунки, щоб якомога точніше оцінити витрати, які будуть понесені при ремонті вашого будинку?  На додаток до обліку всього, що потребує ремонту, також доцільно розглянути можливість додавання 20% резерву до цієї суми.  Рідко вартість ремонту перевищує бюджет, закладений на самому початку. З таким запасом буде простіше оцінити, що буде вигідніше – відремонтувати старий будинок або побудувати новий. Однак це ще не кінець. При огляді старого будинку також варто враховувати такі фактори, як:

  • Стан несучої конструкції будівлі  – чим менше тріщин і цвілі, тим краще для нового власника. Також варто звернути увагу на те, з якого матеріалу зроблені стіни будівлі. Чим гірша їхня якість, тим більший ризик того, що ремонт старого будинку стане нерентабельним. Також варто враховувати, що занадто сильне пошкодження стін може призвести до того, що будівля буде придатна тільки для знесення. У такому випадку варто подумати, чи не краще будувати новий будинок замість ремонту старого.
  • Стан даху  – якщо дах у поганому стані, витрати на ремонт старого будинку зростуть. Однак це не означає, що з цим нічого не можна зробити. Багато старих будинків потребують заміни покрівлі або ремонту, що, на перший погляд, не призведе до таких великих витрат. Особливо, якщо кроквяна ферма в хорошому стані.
  • Стан установки  – особливо якщо в такому будинку роками ніхто не жив. Відсутність опалення взимку може, наприклад, призвести до тріщин водопровідних труб, ремонт яких буде необхідним, щоб знову зробити будинок придатним для проживання.
  • Зовнішній вигляд і стан підвалу  – у багатьох старих будинках теж є підвал. Тому варто перевірити, в якому він стані. Якщо його періодично підтоплюють ґрунтові води, велика ймовірність того, що вода пошкодила і фундамент будівлі, що може спричинити його осідання в майбутньому. Крім того, вогкість у підвалі спричинить додаткові витрати, пов’язані з його осушенням.

Під час огляду старого будинку також добре  скористатися допомогою сторонньої особи, яка знає будівництво  та може оцінити, чи в хорошому стані будівля. Якщо він не відповідає сучасним будівельним стандартам, варто подумати, чи не буде краще будувати новий будинок. Капітальний ремонт старого будинку може виявитися надзвичайно дорогим коштом. Крім того, завдяки цьому ви заощадите не тільки на грошах, але і на часі будівництва новобудови (ви уникнете знесення старого будинку).

Ремонт квартир дизайн