Дизайн проект в скандинавському стилі

Скандинавський стиль – напрямок в дизайні інтер’єру, який вже багато років б’є рекорди популярності. Його характерними рисами є простота, функціональність і тісний зв’язок з природою.

Такі інтер’єри виглядають надзвичайно гармонійно і цілісно, ​​і в той же час складно знайти більш затишні обстановки. Скандинавський стиль цінує прості, практичні рішення, тому відмінно підходить як для маленької квартири, так і для великого будинку. Дізнайтесь більше як виглядає дизайн проект в скандинавському стилі.

Екологічна свідомість. Дизайн квартири в скандинавському стилі.

Скандинавський стиль відомий у всьому світі вже багато років. Нині, із загальною екологічною тенденцією та підвищенням відповідальності за стан природи, стиль набув ще більшої популярності. Це пов’язано з його тісним зв’язком з природою. Скандинавські дизайнери роками надихалися природою: морем, скелями, згладженими водою, візерунками, залишеними вітром на пляжі, краплями води на листі чи структурі дерева. Навколишній ландшафт стає для них джерелом натхнення для створення форм посуду, фактур матеріалів, принтів на тканинах. Малювання з натури призводить до пристрасті скандинавського стилю до простоти, строгості, рустикальності, природних матеріалів і всього, що зроблено вручну.

Скандинави відомі своєю турботою про навколишнє середовище та рішучістю зберегти природу в її первісному стані. У скандинавських країнах екологічні рішення та енергоефективність знаходяться на високому рівні, що означає кращу якість життя, енергозбереження та життя в гармонії з природою. Енергоефективні будинки, які дозволяють постійно контролювати енергію та контролювати її споживання.

Що таке нордична простота?

Скандинави освоїли вміння створювати прості, але затишні та гармонійні інтер’єри. При будівництві будинків і облаштуванні інтер’єрів використовують натуральні матеріали, які благородно старіють і після використання біологічно розкладаються.

Запорукою успіху є основа в нейтральних кольорах, таких як білий, бежевий, сірий і натуральне дерево. У ці кольори фарбують інтер’єри, кладуть підлоги та купують меблі. Білий колір особливо важливий, тому що він оптично збільшує простір і освітлює його, тому він є найпопулярнішим кольором в інтер’єрі. Природні матеріали та форми, що відсилають до природного світу, також важливі. Інтер’єри скандинавського стилю не терплять зайвих декорацій, які займають простір і створюють враження хаосу, але люблять прості меблі, найчастіше в білих відтінках.

Скандинавський стиль – які його особливості?

Ось деякі з його основних особливостей:

Скандинавський стиль в квартирі – це  натуральні матеріали, такі як уже згадане дерево, а також метал, скло, кераміка та червона цегла на стінах.

Натуральний текстиль, в тому числі теплі, вовняні ковдри з товстим плетінням. Світлі, нейтральні кольори: скандинавські меблі зі світлого дерева – це суть природності та простоти. З ними ідеально поєднуються аксесуари різних відтінків білого і бежевого, а також прикраси в таких кольорах, як пудрово-рожевий, блакитний або бірюзовий. Світло-сірий ідеально доповнить цей колірний комплект.

Простота і ергономічність форм, відсутність зайвих доповнень і прикрас. Контрасти, які включають як кольори, так і текстури матеріалів: білий і чорний, м’який і твердий, пухнастий і грубий, гладкий і візерунковий, теплий і холодний. Використання в дизайні інтер’єру елементів ручної роботи, які надають всьому інтер’єру неповторний, індивідуальний характер.